Veel gestelde vragen

MarcadorWat heb ik nodig voor ontvangst van satelliet televisie?
MarcadorMoet ik een CanalDigitaal smartcard aanschaffen?
MarcadorIk wil op 2 televisietoestellen satelliettelevisie
Marcador Kan ik met één satellietontvanger meerdere zenders tegelijkertijd ontvangen?
MarcadorStaat uw vraag er niet bij

Wat heb ik nodig voor ontvangst van satelliet televisie?

Allereerst heeft u een satellietschotel nodig, een satellietschotel bundelt de satellietsignalen die door de satelliet worden uitgezonden. Deze signalen komen samen in een LNB  ook wel ‘kop’ genoemd. Een LNB zet de hoge satellietfrequenties om naar een lager frequentie zodat het signaal via een coaxkabel gedistribueerd kan worden. De coaxkabel wordt aangesloten op een digitale satellietontvanger. De satellietontvanger kan op verschillende manieren worden aangesloten op uw televisietoestel.


Moet ik een CanalDigitaal smartcard aanschaffen?
Nee dit hoeft niet, u kunt dan echter alleen naar de zogenaamde Free To Air (FTA) satellietkanalen kijken en luisteren.(Wel bij canaldigitaal goedgekeurde ontvangers) Als u de Nederlandse publieke en commerciële zenders wilt ontvangen heeft u een CanalDigitaal smartcard nodig en een registratie, abonnement. Voor ontvangst van de Nederlandse publieke zenders is alleen een CanalDigitaal smartcard nodig, u heeft geen abonnement nodig.

Ik wil op 2 televisietoestellen satelliettelevisie
Als u op 2 kijkplekken, onafhankelijk van elkaar, satelliettelevisie wenst dan heeft u een satellietschotel nodig voorzien van een TWIN LNB en twee digitale satellietontvangers. Op iedere kijkplek staat dan een satellietontvanger.

Kan ik met één satellietontvanger meerdere zenders tegelijkertijd ontvangen?

De meeste satellietontvangers kunnen maar één kanaal tegelijkertijd weergeven. Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook. Zo zijn er diverse twintuners die twee satellietkanalen tegelijkertijd kunnen weergeven. Echter uw satellietschotel dient dan wel te zijn voorzien van een TWIN LNB.


Staat uw vraag er niet bij
Mail uw vraag naar info@regionaaldigitaal.nl en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.